Ekonomi

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer için istenen cezanın detayları

Arnavutluk Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye’ye iade edilen kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer ve 21 sanığın dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı davaya ilişkin Cumhuriyet savcısının mütalaası açıklandı.

Savcının 22 sayfalık mütalaasında, Thodex’in 2017 yılında 400 bin lira sermaye ile kurulduğu ve en başından beri müşterileri kandırmak ve dolandırmak amacıyla faaliyet gösterdiği belirtildi. Müşterilerin yatırdıkları paraya göre aldıkları veya sattıkları kripto varlıkların aslında gerçek olmadığı belirlendi.

Görüşte şirketin asıl amacının daha fazla müşteri ve para toplayarak daha fazla insanı dolandırmak olduğu vurgulandı. Faruk Fatih Özer ve kabahat ortaklarının dolandırıcılık kastıyla hareket ettikleri ve sistemdeki kayıt dışı varlıkları satıyormuş gibi yaptıkları belirtildi.

Delillere göre toplam 2 bin 27 mağdurun 257 milyon 862 bin 432 lira zarar ettiği ortaya çıktı.

Görüşte, Thodex’in suç örgütü olduğunun açıkça anlaşıldığı ve suç örgütünün elebaşı Faruk Fatih Özer’in istikrarlı bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla hapis istemi: Faruk Fatih Özer ile kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer hakkında “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “mala zararı aklamak” suçlarından dava açıldı. suçtan doğar”. 40 bin 462 yıl hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Sanık Zuhal Özer’in “terör örgütüne üye olmak” ve “suçtan doğan malvarlığı değerlerini aklamak” suçlarından 8 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer 17 sanığın çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılacağı öngörülmüştü.

Tutuklu sanık Mesut Can Arbaz, örgüt üyesi olmadığını ve şirkette yaptığı iş dışında herhangi bir ücret almadığını belirterek savunması için süre isteyerek tahliyesini talep etti. Gözaltına alınan diğer sanıklar da mahkemeden tahliyelerini istedi.

Dolandırıcılık davasında savcının mütalaası ile mahkeme süreci devam ediyor ve sanıkların savunmalarının ardından karar verilecek.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu