Haber

Vali Dağlı: “Kolluk kuvvetlerimiz bizim sağ kolumuz”

Vali Dağlı: “Kolluk kuvvetlerimiz bizim sağ kolumuz”

SAMSUN Kolluk Nezaret Kurulu Hakkında Kamu Farkındalığının Artırılması Toplantısı, Samsun’da kolluk kuvvetleri görevlileri ve amirlerinin katılımıyla yapıldı.

Samsun Valiliği ev sahipliğinde, Mülkiye Teftiş Kurulu, Kolluk Gözetimi Komisyonu Sekretaryası tarafından Kamu Farkındalığının Arttırılması Programı düzenlendi. Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda yapılan programda Kolluk Nezaret Komitesi ve farkındalığının arttırılması için vilayet genelinde vazifeli kolluk kuvvetlerine yönelik sunum gerçekleştirildi. Düzenlenen programda kurulun farkındalığının arttırılması amaçlanırken, kolluk kuvvetlerinin akıllarına takılan sorular da yanıtlandırıldı.

Vali Dağlı: “Kolluk kuvvetlerimiz bizim sağ kolumuz”

Şehrin yönetiminde olaylara müdahalede kolluk kuvvetlerinin ehemmiyetine değinen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Çok kıymetli bir eğitime konut sahipliği yapıyoruz. Kolluk kuvvetlerimizle ilgili son yürürlüğe giren mevzuatın uygulanması, karşılaşılan problemler konuşulacak. Kolluk kuvvetlerimiz bizim sağ kolumuz. Hiçbir vakit yanılgı yapmamaları gereken, yanılgı yapması beklenmeyen ve azami derecede misyonlarını yapmaya çalışan paydaşlarımızdır. Onların gelişmesi, mesleksel manada moral ve motivasyonlarının en üst seviyede sağlanması ve karşılaşabilecekleri sıkıntılara tahlil bulmak da bizim vazifemiz. Zira iş ortamını kişinin psikolojisinden, aile ortamından, geçmişinden arındırmak da pek mümkün değil. İnsan topyekun bir varlık ve bunlarla birlikte bir ortaya gelmiş oluyor. Onun için kolluk mensuplarımızın başta sıkıntıları ile ilgilenmek, tahlil yollarını araştırmak ve misyonu en güzel biçimde yapmak sağlamak üzerimize düşen en kıymetli misyonlardan biridir. Bu arkadaşlarımızın kendilerini geliştirmesi hem mesleksel manada hem şahsî manada hem de ruhsal manada son derece değerli. Olağan, rutin bir memur biçiminden farklı olarak daha 24 saat temeline nazaran ve gece-gündüz fark etmeden her türlü sıkıntı ortamda vazife yapmak durumundalar. Bu manada onların moral ve motivasyonlarını sağlam tutmak zorundayız” dedi.

Komisyonun çalışmaları hakkında bilgi veren Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Vali İbrahim Akın, “Bilindiği üzere 2016 yılında 6410 sayılı Kolluk Nezaret Komitesi kurulması hakkında kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanunla İçişleri Bakanlığı bünyesinde Kolluk Nezaret Komitesi kuruldu. 2019 yılında da Cumhurbaşkanımızın yaptığı atamalarla kurul faaliyete başladı. Kolluk Nezaret Komitesi kurulmasıyla amaçlanan ülke genelinde emniyet, jandarma ve kıyı güvenlik çalışanının işlediği tez edilen hata, aksiyon üzere ihbar ve şikayetleri merkezi bir kayıt altına almak, bu hususta idari merciler tarafından yapılan soruşturmaların, süratli ve aktif bir halde sonuçlandırılmasını sağlamak, bütün bu süreçleri sivil bir sistem vasıtasıyla izleyebilmektir. Komite bakanlık bünyesinde bağımsız ve daima bir kurum olarak oluşturulmuştur. İçişleri Bakan Yardımcısı’nın başkanlığında Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Heyeti Lideri, Mülkiye Teftiş Şurası Lideri, İçişleri Bakanlığı Genel Hizmetler Müdürü, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü ile Cumhurbaşkanımız tarafından seçilmiş, üniversitelerin ceza hukuku alanındaki öğretim üyesiyle, baro lideri seçilme yeteneğine sahip hür bürokratla teşekkür etmektedir. Kolluk Nezaret Komitesi ayrıyeten vilayetlerde valilik vilayet yönetim heyeti müdürlükleri, ilçelerde kaymakamlık yazı işleri müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kıyı Güvenlik Komutanlığı işçi dairesi başkanlıkları bünyesinde Kolluk Şikayet Ofisleri biçiminde teşkilatlandırılmıştır. Toplantıda kurulun çalışmaları hakkında bilgi vereceğiz ve aklınızdaki soruları cevaplandırmaya çalışacağız” diye konuştu.

Program, Mülkiye Teftiş Konseyi Lider Yardımcısı Hüseyin Kök’ün sunumu ve soru-cevap kısmının akabinde sona erdi. Toplantıya vilayette misyonlu kolluk kuvvetleri vazifelileri ve amirleri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu